Δεύτερο σεμινάριο Σουαιτζιάο

shuai14Το 2ο μεγάλο σεμινάριο στην Κινέζικη πάλη(Shuai Jiao), με τον δάσκαλο Liu Zu Guang και τον Αμερικανό μαθητή του Sonny Mannon που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Κινέζικης Πάλης – Hellenic Shuai Jiao Union - είχε διάρκεια δέκα ημέρες και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 8 Ιούνη.
 Φέτος το σεμινάριο εκτός από τους μαθητές των συλλόγων, Α.Σ. Κεραμεικός, Α.Σ.Βόρειος Αετός και Γ.Σ. Μαχητικών Τεχνών Ιλισίων, παρακολούθησαν και μαθητές από τους συλλόγους, Φ.Γ. Σύλλογος Βορείων Προαστίων, Α.Σ. Ο Μαχητής, Α.Σ Ανάτασις καθώς και οι δάσκαλοι, Μαντάς Δημήτρης, Δαμάσκος Χρήστος και Κοντογιάννης Άγγελος.
Τα μυστικά της αρχαίας και ταυτόχρονα σύγχρονης μαχητικής τέχνης του Shuai Jiao άρχισαν σιγά-σιγά να αποκαλύπτονται στους Έλληνες μαθητές και δασκάλους που παρακολουθήσαν τα σεμινάρια.
Η βαθιά γνώση του δασκάλου Liu Zu Guang και κυρίως η εμπειρία του από τους αγώνες πάλης που έχει δώσει και εξακολουθεί να δίνει, βοήθησε στην κατανόηση των δύσκολων και απαιτητικών τεχνικών της Κινέζικης πάλης,

Κατά την διάρκεια των πολύωρων ιδιαιτέρων προπονήσεων των εκπαιδευτών της Ένωσης – Δούκα Δημήτρη, Δερβέντη Παναγιώτη και Διβάνη Γιώργου - έμφαση δόθηκε αυτή την φορά στις αρχές που διέπουν το σώμα και την κίνηση ενώ έγινε κατανοητό στο πως αυτές βοηθούν ώστε να γίνει η τεχνική αποτελεσματική.
Νέες τεχνικές και παραλλαγές μελετήθηκαν καθώς και οι απαντήσεις πάνω σε αυτές.
Ο δάσκαλος Liu Zu Guang ήταν πολύ χαρούμενος από τις πρόσφατες επιτυχίες και την παρουσία των αθλητών της Ένωσης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κινέζικης πάλης στην Ρώμη. Η χαρά αυτή μεταφράστηκε σε μια βαθύτερη ανάλυση των μυστικών της πάλης. Η διάθεση του δασκάλου Liu Zu Guang να μοιραστεί μαζί μας τις γνώσεις του, καθώς και η βοήθεια από τους μαθητές του Sonny Mannon και Brian Johnston, ήταν για εμάς η καλύτερη ανταμοιβή και αναγνώριση για την προσπάθειά μας και η κινητήριος δύναμη ώστε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με ακόμα περισσότερο πείσμα και όρεξη.

Επόμενος στόχος της Ένωσης είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει τον Μάιο του 2015 στην Κίνα.
Μέχρι τότε πρέπει όλοι να δουλέψουμε ώστε η βάση μας στην Ελλάδα να διευρυνθεί και οι μαθητές μας να ανέβουν σε ψηλότερο επίπεδο.

Η Ένωση είναι ανοιχτή σε όσους συλλόγους θα ήθελαν να έρθουν σε επαφή με την τέχνη του Shuai Jiao και να βάλουν στο πρόγραμμα της εξάσκησης τους την Κινέζικη πάλη.
Για τον σκοπό αυτό οι εκπαιδευτές ας μην διστάσουν να επικοινωνήσουν μαζί μας ώστε να μελετήσουμε από κοινού ένα πλάνο τεχνικής κατάρτισης και ανοιχτών σεμιναρίων.
email επικοινωνίας: hsjunion@gmail.com

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κινέζικης Πάλης
Δούκας Δημήτρης
και οι εκπαιδευτές:
Δερβέντης Παναγιώτης
Διβάνης Γιώργος

TOP