Α.Σ..Βόρειος Αετός/εγκαίνια του νέου χώρου στον Χολαργό!!

ACVA Στον Χολαργό, επί της οδού Μεσογείων, στο νούμερο 269, στις 22 Γενάρη και ώρα 5.30.
Δόθηκε ένα ραντεβού για εγκαίνια, για έναρξη, για κοπή πίτας, για kung fu, για μερικές ζεστές καλησπέρες. Είχε τα χαρακτηριστικά μιας γιορτής.
Ξεκινά λοιπόν επίσημα η πορεία του Γιώργου Διβάνη ως εκπαιδευτή της σχολής του Αθλητικού Συλλόγου Βόρειος Αετός. Μαθητής του σίφου Δημήτρη Δούκα στις κινέζικες μαχητικές τέχνες από το 1996. Μια πορεία προς την προσπάθεια του Γιώργου να διδάξει τεχνικές και αρχές kung fu σε μικρούς και μεγάλους θιασώτες μιας άλλης όψης της καθημερινότητας. Αυτής του να γυμνάζεις το σώμα σου, με την αντίληψη πως σώμα και νους καλούνται να λειτουργούν ενιαία. Καθώς μέσα από την προπόνηση κουγκ φου, αντί απλά να καταπονήσαι, χτίζεις τις προϋποθέσεις για ένα είδος σωματικής νοημοσύνης.
Το βοηθάς να είναι υγιές απτικά, υλικά και κυριολεκτικά. Στον αντίποδα μιας επίκαιρης μόδας περί υγιεινισμού ή μιας χομπίστικης αναζήτησης των ημερών μας της λιγότερο χημικής τροφής.
Χτίζεις επίσης δεξιότητες ικανές να σε βοηθήσουν σε στιγμές αυτοάμυνας με την χρήση μιας νέας λογικής δυνάμεων και μηχανικής, που βοηθούν να απελευθερώνεται μια δύναμη πιο γειωμένη, χαλαρή και στέρεη την ίδια στιγμή.
Χτίζεις τέλος σχέσεις με ανθρώπους. Μέσα από την προπόνηση γίνεται σαφές, πως αυτό που ο καθένας μπορεί να νομίζει σαν κάτι ακριβώς δικό του, είναι μάλλον κάτι κοινό. Άλλοτε λέγεται ανασφάλεια, αγωνίες, επιθυμίες που χάνουν τον στόχο, αδυναμία και άλλοτε «προπόνηση» για κάτι που στα σίγουρα φαντάζει αληθινό.
Αρχάριοι και προχωρημένοι μαθητές του Α.Σ.Κεραμεικός με την βοηθό εκπαιδευτή Τουμπακάρη Ιωάννα και του Α.Σ. Αετός Γαλατσίου με τον εκπαιδευτή Χρήστο Παπαχρήστο, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτή του Α.Σ. Βόρειος Αετός, Γιώργο Διβάνη, εκτέλεσαν ένα πρόγραμμα επίδειξης, που σε μεγάλο βαθμό έδειξε μέρη και προοπτικές της άσκησης πάνω στο Eagle Claw Kung Fu της δασκάλας Lily Lau και Nei Jia Quan του δάσκαλου Niu Sheng Xian.

Υπήρξαν 3 ενότητες αυτής της παρουσίασης .
Στην αρχή βασικά λακτίσματα με τους συνδυασμούς τους, ακροβατικά και τζι πέν κονγκ από το shuai jiao (κινέζικη πάλη).
Λακτίσματα με τον προφανή ρόλο τους, όταν βελτιώνονται τεχνικά και βρίσκουν τον στόχο τους. Ακροβατικά που συντελούν στην ελαστικότητα και ευλυγισία του σώματος αλλά και στην πιο έξυπνη επαφή με το ανάγλυφο και τις εκπλήξεις του εδάφους κάθε φορά. Τζι πέν κονγκ (μικρές ρουτίνες τεχνικών) shuai jiao που προεργάζονται την δυνατότητα ρίψης του αντιπάλου, καθώς θέτουν αυτόν εκτός ισορροπίας.
Ακολούθησαν από 2 υποομάδες τεχνικές shuai jiao και εφαρμογής τους, καθώς και lin kune (τεχνικές πυγμαχίας από τον "Αετό") και εφαρμογές Sanshou.
Shuau jiao λοιπόν είναι κινέζικη πάλη. Μαχητική τέχνη και τεχνικές ακριβώς όπως προϊδεάζει η λέξη. Ρίψεις του αντιπάλου, σταθερό κέντρο του μαχόμενου, κλειστές αλλά ελαστικές κινήσεις με ροή.
Lin kune. Ενότητες και ιδέες του πως θα μπεις στο κέντρο του αντιπάλου, πως θα καταφέρεις να αμύνεσαι και να επιτίθεσαι ταυτόχρονα αλλά και πως όταν κολλούν τα χέρια, ότι,δήποτε πρέπει να εκτραπεί σε κάτι μαχητικά υπέρ σου. Ασκήσεις στον αέρα στην αρχή με συνέχεια και επαναλαμβανόμενες με ταχύτητες και ρυθμούς που εναλλάσσονται.
Sanshou.Τεχνικές και εφαρμογές, που δείχνουν στον προπονούμενο συνθήκες κοντά στην πραγματική μάχη, ώστε χέρια και πόδια να συναρμονίζονται με αντίπαλο που αντιστέκεται. Επίσης ρίψεις και τεχνικές χεριών οπλίζουν την δυνατότητα αντιμετώπισης κάποιου φαινομενικά αδύναμου ή όντως δυνατού αντιπάλου.

Στην 3 ενότητα έλαβαν χώρα taolu.
Δρόμοι εν ολίγοις τεχνικών και προσωπικής έκφρασης μέσα από αυτούς.
Καλούνται να γίνονται με σαφή ακολουθία, έμφαση στην καθαρότητα των τεχνικών και των στάσεων, διανθισμένοι συχνά με ακροβατικά για την επίτευξη εκρηκτικής δύναμης και αντοχής. Είναι στην βάση τους ακολουθία τεχνικών, που αν αποκρυπτογραφηθούν, με υπομονή και σαφήνεια μία προς μία και στους συνδυασμούς τους, οχυρώνουν τον προπονούμενο με σημαντική γνώση, μυική αλλά και θεωρητική. Γνώση που αφορά στη διαλεκτική των δυνάμεων του σώματός του αφενός και αφετέρου γνώση που αφορά την μαχητική εκδοχή των κινήσεων, που κάνει εκτελώντας κάποιο taolu.
Η παρουσία του κοινού και δασκάλων άλλων σχολών τιμητική, αθρόα και ενεργητική.
Ο πρόεδρος της Ε.Ο.Γ.Κ.Φ. Σταμούλης Λάμπρος με τον μαθητή του εκπαιδευτή Γεωργίου Κώστα, ο δάσκαλος του Αετού και της "εσωτερικής γροθιάς" Δούκας Δημήτρης, ο δάσκαλος του Αετού Δερβέντης Παναγιώτης με τους μαθητές του εκπαιδευτές Δανδαράκη Γιάννη και Μητροπούλου Αγγελική, ο δάσκαλος του Αετού και Σάολιν κουνγ φου Σερέτης Μάριος, ο δάσκαλος της "εσωτερικής γροθιάς Υψηλάντης Γρηγόρης με την μαθήτρια του εκπαιδεύτρια Μπούμη Τζένη.
Μια συντροφιά μεγάλωσε.

Ευχές από όλους μας στον Γιώργο και τον Α.Σ.Βόρειος Αετός για μια καλή αρχή. Μια αρχή, που χρειάστηκε έντονη άσκηση και δημιουργικό συλλογισμό χρόνων πριν .

K.M.

Ο εκπαιδευτής του συλλόγου Διβάνης Γιώργος έχει την γνώση αλλά και την έγκριση του επικεφαλής δασκάλου του συστήματος στην Ελλάδα, Δημήτρη Δούκα και του "Φύλακα της πύλης" του Αετού, της Grandmaster Lily Lau, για να διδάσκει τις τεχνικές του Lily Lau Shaolin Eagle Claw Kung Fu.

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Γιώργος Διβάνης γεννήθηκε στις 9/7/1975.
Από το 2003 κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο (Μ.Α.) στην Φιλοσοφία από το New School University στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α.
Από το 2007 είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Τμήμα Μ.Ι.Θ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ξεκίνησε να ασχολείται με το Kung Fu και πιο συγκεκριμένα με το Lily Lau Shaolin Eagle Claw τo 1996, με δάσκαλο τον Δημήτρη Δούκα.
Από το 1996 ως και σήμερα έχει παρακολουθήσει τα περισσότερα σεμινάρια της Grand Master Lily Lau στην Ελλάδα.
Από το 1997 μέχρι το 2003 διδάχθηκε τα 'εσωτερικά' στυλ Kung Fu TaiJi, XingYi, BaGua και YiQuan από τον Master Yang Fukui στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α.
Το 2005 πέρασε με επιτυχία της εξετάσεις της σχολής προπονητών Wushu – Kung Fu που οργάνωσε η Ε.Ο.Γ.Σ.Κ.Φ. μαζί με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, παίρνοντας δίπλωμα προπονητή Wushu (Taolu, Sanda) Γ΄ κατηγορίας.
Έχει επίσης πτυχίο εθνικού κριτή Α' σε Taolu και Sanda από την Ελληνική Ομοσπονδία Γουσού Κουνγκ Φου (Ε.Ο.Γ.Σ.Κ. Φ).
Από το 2006 ασκείται στα 'εσωτερικά' στυλ TaiJi, XingYi, Bagua και Wudang Jian όπως διδάσκονται από τον Master Niu Sheng Xian.
Από το 2008 μέχρι το 2010 ήταν βοηθός εκπαιδευτής στον Α.Σ.Κεραμεικό.
Στις 17/6/ 2010 πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις για Μαύρη Ζώνη στο Lily Lau Shaolin Eagle Claw παρουσία και της Grandmaster Lily Lau.
Από τον Νοέμβριο 2011 έχοντας δίπλωμα εκπαιδευτή και την άδεια απο τον επικεφαλής εκπαιδευτή στην Ελλάδα Shifu Δημήτρη Δούκα ξεκίνησε να διδάσκει στο σύλλογο Παραδοσιακών Κινέζικων Μαχητικών Τεχνών “ Βόρειος Αετός”.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια της Ε.Ο.Γ.Σ.Κ.Φ στην προπονητική, στις πρώτες βοήθειες και στην αποκατάσταση τραυματισμών.
Έχει διδαχθεί τη φόρμα Yang Style 37 κινήσεων του Δασκάλου Cheng Mang Ching από τον Δανό Δάσκαλο Lars J.E. Larsen.
Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του στη Κίνα έχει επίσης διδαχθεί Wudang 36 Tai Ji , Tai Yi, τα 64 χέρια BaGua καθώς και κινέζικη πάλη Shuaijiao.

Aπό το 2001 συμμετέχει ως αθλητής σε διάφορα Παγκόσμια, Διεθνή και Πανελλήνια Πρωταθλήματα σημειώνοντας πολλές διακρίσεις .
Πιο συγκεκριμένα :

Διεθνείς Συμμετοχές

2001 & 2002 - US WKF Tournament, Orlando Florida, 3η θέση σε Bagua και Taiji.
2002 - USA KUOSHU Tournament, Hunt Valley MD, 2η θέση στο Bagua, 3η θέση στο Fanzi Quan, και 4η θέση στο XingYi.
2003 - US WUSHU UNION Tournment, Orlando Florida, 1η θέση σε Bagua.
2006 - 6ο Διεθνές Τουρνουά Παραδοσιακού Wushu, Qingdao Κίνα, 1η στη Βόρεια Γροθιά & 2η θέση στα Μακριά Όπλα.
2006 - 2ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραδοσιακού Wushu, ZhengZhou China, 6η θέση στη Βόρεια Γροθιά, 7η θέση στα Υπόλοιπα Όπλα (Two Hands Straight Sword)
2007 - 1st World Traditional Invitational Tournament, Sicily Italy, 2η θέση στο Ευθύ Ξίφος, 3η θέση στη Βόρεια Γροθιά.
2008 - 3ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παραδοσιακού Wushu, Shiyan City Hubei Κίνα, 1η θέση στη Λόγχη, 7η θέση Βόρεια Γροθιά.
2009 - 7ο Διεθνές Τουρνουά Παραδοσιακού Wushu, Qingdao Κίνα, 1η θέση στη Βόρεια Γροθιά, 2η θέση στη Λόγχη

Πανελλήνιες Συμμετοχές

2005 εώς 2011 - έχει συμμετάσχει σε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Α' Κατηγορίας της Ε.Ο.Γ.Σ.Κ.Φ. πετυχαίνοντας τις εξής διακρίσεις:
7 πρώτες θέσεις
2 δεύτερες θέσεις
3 τρίτες θέσεις

TOP