Πεκίνο 17.9 - 12.11.2008

Για ακόμη μία φορά, ο εκπαιδευτής του Α.Σ.Κεραμεικός Δ.Δούκας, με τον μαθητή του Διβάνη Γ. επισκέφθηκαν την Κίνα όπου παρέμειναν δύο μήνες για προπόνηση και συμμετοχή στο 3ο παγκόσμιο πρωτάθλημα παραδοσιακού Wushu.

Ο Δάσκαλος Niu Sheng Xian, μάστερ του Nei Jia - Xing Yi, Bagua, Taiji, Wudang gien - και του Ταοϊστικού διαλογισμού τις γενεαλογίας του Δράκου (Lung Men Pai) με τον οποίο είχαν μαθητεύσει σε προηγούμενο ταξίδι στο Xing Yi, ανέβαλε το ταξίδι του στην Νότια Κίνα και παρέμεινε στο Πεκίνο για να διδάξει τους δύο μαθητές του.
Ο μάστερ Niu εκτίμησε το γεγονός ότι οι δύο μαθητές ήρθαν από μία μακρινή χώρα δείχνοντας πραγματικό ενδιαφέρον για την Κινέζικη κουλτούρα και τις πολεμικές τέχνες και αφιέρωσε όλο τον χρόνο του στην προπόνηση τους. Αυτή την φορά η εξάσκηση περιελάμβανε επανάληψη, εμβάθυνση και συνέχεια στην ύλη του Xing Yi και Taiji ενώ έκανε και εισαγωγή στο Bagua και στο Ταοϊστικό τσικόνγκ και διαλογισμό.
Η μέρα ξεκίναγε με προπόνηση στο Xing Yi από τις 10 μέχρι τις 12. Ακολουθούσε ένα 2ωρο για φαγητό, θεωρία και ιστορία των εσωτερικών τεχνών.
Από τις 2 μέχρι τις 4 η εξάσκηση ήταν αφιερωμένη στο Bagua στο Taiji και στα pushing hands.
Η μέρα όμως δεν τελείωνε εκεί.
Από προηγούμενη επίσκεψή του στο Πεκίνο ο Δ.Δούκας είχε γνωρίσει τον Δάσκαλο των Xing Yi, Bagua και πολύ καλό μαχητή Zhang Wei Dong από τον οποίο αυτή την φορά διδάχθηκαν τα 64 χέρια του Bagua.
Στη σχολή του μάστερ Zhang γνώρισαν τον Δάσκαλο του Shuai Jiao-Κινέζικη πάλη- Liu Zu Guang.
Από τις 5 μέχρι τις 8 το βράδυ λοιπόν συνέχιζαν την εξάσκηση στο Bagua στην αρχή και στην Κινέζικη πάλη στην συνέχεια.
Στις Κινέζικες πολεμικές τέχνες, για να είναι ολοκληρωμένη η προπόνηση του ασκούμενου, πρέπει να προπονείται σε 4 πράγματα:
Ti, Da, Shuai, Na. Δηλαδή σε τεχνικές και χτυπήματα χεριών, τεχνικές και συνδυασμούς ποδιών,τεχνικές πάλης και τεχνικές κλειδώματος.
Είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να καταλάβει το βάθος και τον πλούτο των Κινέζικων πολεμικών τεχνών αν δεν έρθει σε επαφή με πραγματικούς Δασκάλους και δεν τους ακολουθήσει στην καθημερινή τους εξάσκηση στον φυσικό τους χώρο.
Ο Δ. Δούκας και ο Γ. Διβάνης επέστρεψαν από την Κίνα αφήνοντας πίσω πολλούς φίλους αλλά γεμάτοι εμπειρίες, έμπνευση και επιτυχίες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι πήραν την άδεια και την ευχή του Δασκάλου Niu Sheng Xian να διδάξουν στο όνομά του το Κουνγκ φου του στην Ελλάδα.

TOP