Real kung fu 2016

 21/22 και 28/29 Μαΐου.

Τo σεμινάριο του shuaijiao τελείωσε. Πριν χαθούμε για καλοκαίρι θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους σας - μαθητές και δασκάλους- για τη συμμετοχή σας στα σεμινάρια που διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ένωση Κινέζικης Πάλης και η Guang Wu Shuai Jiao.

Αυτή τη φορά ο πήχης ανέβηκε αρκετά ψηλά μιας και η ύλη των σεμιναρίων ήταν δυσκολότερη και πιο απαιτητική. 
Ο δάσκαλος Liu επέλεξε δύσκολες τεχνικές και σε συνεργασία με τον Sonny τις ανέλυσαν όπως πάντα με εξαιρετικό τρόπο. Όμως το πάθος που δείξατε εσείς κατά τη διάρκεια της προπόνησης αλλά και το πνεύμα συνεργασίας που επιδείξατε είναι αυτά που στα δικά μας μάτια έκαναν το σεμινάριο επιτυχημένο και ευχάριστο.
Ευχαριστούμε τους μαθητές μας που μας ακολουθούν στα καινούργια μονοπάτια της κινέζικης πάλης αλλά και τους φίλους δασκάλους από άλλα στυλ που μας εμπιστεύτηκαν. Με την συμμετοχή τους στον πρώτο κύκλο των σεμιναρίων «shuai jiao για εκπαιδευτές» η Kινέζικη πάλη αποκτά πολύ πιο στέρεες βάσεις στη Ελλάδα.
 Σύντομα θα ανακοινώσουμε το πρόγραμμα για του χρόνου που θα περιλαμβάνει τον δεύτερο κύκλο μαθημάτων, αλλά και νέο πρώτο κύκλο για προπονητές και βοηθούς. Επίσης έχουμε κατά νου τη συστηματοποίηση των προπονήσεων για αθλητές από όλους τους ενδιαφερόμενους συλλόγους.
Φυσικά ευχαριστούμε άλλη μια φορά τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γουσου 
κ. Λάμπρο Σταμούλη για την στήριξή του στις προσπάθειες μας να αναπτύξουμε την κινέζικη πάλη στη Ελλάδα.
Περισσότερες φωτογραφίες από το σεμινάριο αλλά και αναλυτικά οι βραβεύσεις των εκπαιδευτών 1ου βαθμού σύντομα..
Με εκτίμηση
Παναγιώτης Δερβέντης, 
Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Shuai Jiao

 

EUROPEAN INTERNATIONAL SHUAI JIAO TOURNAMENT 2016!
From 3rd to 5th June 

Το διεθνές πρωτάθλημα Shuai Jiao στο Montesilvano της Ιταλίας στο οποίο πήρε μέρος και η Ελλάδα ήταν μια καλή ευκαιρία για τους αθλητές μας να αποκτήσουν εμπειρία παλεύοντας με αθλητές υψηλού επιπέδου από άλλες χώρες.


Οι χώρες που συμμετείχαν ήταν:
 1.Αμερική, 
2.Βοσνία - Ερζεγοβίνη, 
3.Γαλλία, 
4.Γερμανία, 
5.Ελλάδα, 
6.Ισπανία
, 7.Ισραήλ, 
8.Ιταλία
, 9.Κίνα
, 10.Μ.Βρετανία,  
11.Πολωνία, 
12.Ρωσία
, 13.Ταΐβάν.


Η ομάδα μας κατέλαβε την 6η θέση, κατακτώντας 1 χρυσό μετάλλιο με την Ιωάννα Τουμπακάρη στα -56kg ενώ είχε την ατυχία οι δυο πιο έμπειροι αθλητές της ο μεν Τζιμόπουλος Ανδρέας να τραυματιστεί σε μια πτώση και να αποχωρήσει από τον πρώτο αγώνα ο δε Κάβουρας Βαγγέλης να είναι σε άσχημη μέρα και να μην καταφέρνει τελικά να δείξει τις ικανότητές του.Οι πιο νέοι αθλητές- Βρεττού Ιωάννα, Μαρτάτος Σαράντος, Παπαδόπουλος Στρατόνικος και Αδαμόπουλος Δημήτρης πάλεψαν πολύ καλά αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Στους αγώνες shuai jiao όταν είναι σε κάποια κατηγορία 5 αθλητές και κάτω, όλοι παίζουν με όλους (round robin) ενώ από πέντε και πάνω το σύστημα είναι double elimination και αυτό πρακτικά σημαίνει πως όποιος αθλητής συμμετέχει στα πρωταθλήματα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί σε πολλούς αγώνες. Για παράδειγμα ο αθλητής Αδαμόπουλος Δημήτρης στα -72kg που στην κατηγορία του συμμετείχαν 9 αθλητές έπαιξε 4 αγώνες και έτσι με 2 ήττες και 2 νίκες κατέκτησε την 5η θέση.


Πιο αναλυτικά:
Τουμπακάρη Ιωάννα -56kg 1η θέση
, Βρεττού Ιωάννα -65kg 2η θέση(μόνο δύο αθλήτριες σε αυτή την κατηγορία)
, Κάβουρας Βαγγέλης -82kg 5η θέση, 
Τζιμόπουλος Ανδρέας -77kg τραυματίστηκε στον πρώτο αγώνα και αποχώρησε, 
Μαρτάτος Σαράντος -77kg αποκλείστηκε με 2 ήττες, 
Παπαδόπουλος Στρατόνικος -72kg, 6η θέση
Αδαμόπουλος Δημήτρης -72kg, 5η θέση.


Το 2016 ήταν μια σημαντική χρονιά για την Ένωση Shuai Jiao και για το μέλλον αυτής της τέχνης στην Ελλάδα. Ο κύκλος σεμιναρίων για την δημιουργία ικανών εκπαιδευτών στο shuai jiao ξεκίνησε με την συμμετοχή πολλών και αξιόλογων δασκάλων και έκλεισε για φέτος με τα σεμινάρια του δασκάλου Liu Zu Guang.
Η δημιουργία της εθνικής ομάδας και η συστηματική προπόνηση σε εβδομαδιαία βάση έφτιαξε έναν ικανό κορμό αθλητών που σε λίγο σχετικά χρονικό διάστημα απέκτησαν αρκετή εμπειρία η οποία θα αποτελέσει την βάση για την εξέλιξη τους και την εξέλιξη της ομάδας. 


Είχαμε επίσης τον πρώτο διεθνή κριτή στο άθλημα του shuai jiao, τον Διβάνη Γιώργο, που πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις κριτών στην Wenzhou της Κίνας πέρυσι και φέτος διαιτήτευσε τους πρώτους αγώνες σε διεθνές επίπεδο.
Έχουμε την διάθεση, το υλικό, την γνώση και την εμπειρία μας από την πολύχρονη συμμετοχή στην οργάνωση και στις διοργανώσεις της Ε.Ο.Γ.Κ.Φ. ώστε να να κάνουμε γνωστό το shuai jiao στην Ελλάδα και να το βάλουμε στον χάρτη των μαχητικών τεχνών της χώρας μας.
Το πλάνο που έχουμε επεξεργαστεί στην Πανελλήνια Ένωση Κινέζικης Πάλης είναι τα επόμενα πέντε χρόνια να έχουμε,
 Εθνική ομάδα η οποία θα είναι ανταγωνιστική και μέσα στις τρεις πρώτες θέσεις, ικανούς εκπαιδευτές με άριστη γνώση των μεθόδων εξάσκησης της Κινέζικης πάλης, 
Πανελλήνιο και διασυλλογικά πρωταθλήματα
. Επίσης ελπίζουμε μέσα από την συστηματική ενασχόληση των αθλητών στο shuai jiao να δώσουμε μια ώθηση και στην εθνική ομάδα Sanda, ώστε να ανέβει επίπεδο στους διεθνείς αγώνες. 


Η μέχρι τώρα υποστήριξη και η βοήθεια σε αυτήν την προσπάθεια από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας κο Λ.Σταμούλη και από τους εκπαιδευτές της ομοσπονδίας είναι ενθαρρυντική και απαραίτητη φυσικά για να πετύχουμε στο στόχο που βάλαμε.
Δούκας Δημήτρης, 
πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κινέζικης Πάλης.

 

Σεμινάριο Kung Fu στον Όλυμπο. 
30.7 - 10.8.2016.

 Οι δέκα μέρες φέτος στον Όλυμπο ανέδειξαν, έχοντας συμπέσει με τους ολυμπιακούς αγώνες, έναν «αλλο αθλητισμό», μακρυά από τον κόσμο των ξενοδοχείων, των αναβολικών ουσιών, την αξία της εξάσκησης στη φύση και μάλιστα εκεί που κανονικά κατοικούν οι αρκούδες, τα έντομα, τα ερπετά και τα πουλιά και ο ανθρωπος είναι «φιλοξενούμενος» τους.

Η προσωρινή φιλοξενία μας δεν αφήνει ανεπηρέαστο το πλήθος των εμπλεκομένων στοιχείων της φύσης: τον ουρανό, τον άνθρωπο, την γη – και την παρέα τους.
Αυτό που όμως αναδεικνύει ακόμα περισσότερο το δεκαήμερο σεμινάριο είναι ότι η εξάσκηση του κουνγκ φου είναι η πιο εκλεπτυσμένη μορφή πάλης και πυγμαχίας με τον κατεξοχήν αντίπαλο: και αυτός δεν είναι τα ζώα τα πουλιά και τα φυτά αλλά ο ίδιος ο εαυτός και οι συνήθειές του.
Εδώ δεν μπορώ να μην θυμηθώ τον Βάλτερ Μπένγιαμιν και το εγκώμιο που πλέκει στον «καταστροφικό χαρακτήρα» όπως τον ονομάζει: «Ο καταστροφικός χαρακτήρας βρίσκεται στο μέτωπο των παραδοσιακών. Υπάρχουν εκείνοι που παραδίδουν πράγματα, τα οποία κάνουν άθικτα και έτσι τα συντηρούν· και υπάρχουν άλλοι που παραδίδουν καταστάσεις, τις οποίες κάνουν εύχρηστες κι έτσι τις ρευστοποιούν. Αυτοί ονομάζονται καταστροφικοί.»
Έτσι ακριβώς αυτό που αναδεικνύεται και (γιατί όχι) προτάσσεται είναι ένα κουνγκ φου ζωντανό και ρευστό, εφαρμόσιμο και ρεαλιστικό, όχι μια καρικατούρα ή ένα απολίθωμα μιας πάλαι ποτέ υποτιθέμενης χρυσής εποχής.
Και σίγουρα όχι η καρικατούρα που θεωρούν ότι απορρίπτουν οι θιασώτες διάφορων νεότευκτων μαχητικών τεχνών, στο όνομα μιας «αμεσότητας» ή «ρεαλισμού» η οποία φτάνει σαν αντίληψη απλώς να μη διδάσκει τίποτα.
Το κουνγκ φου διατηρεί την ένταση μεταξυ αφύσικου και φυσικού, την προσέγγιση του ενός όρου μέσω του άλλου και αντιστρόφως, και η εξάσκησή του στο βουνό, μαζί με τα στοιχεία της φύσης αλλά και τα όσα στοιχειώνουν τον καθένα και την κάθεμια είναι μια καλή αρχή για να ξύσει κανείς την επιφανειακότητα των πραγμάτων και να κερδίσει λίγη γνώση για μια νέα μαχητική σαιζόν...

 

TOP