Xiong Sheng / επίσκεψη στο χωριό που γεννήθηκε το Eagle Claw!

Μια από τις πιο ιδιαίτερες και σημαντικές στιγμές που έζησε η ομάδα του Α.Σ. Κεραμεικού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Κίνα ήταν όταν συνόδευσε, μαζί με τις ομάδες από την Αγγλία και τις ΗΠΑ, την Δασκάλα Lily Lau στην επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην ιδιαίτερη πατρίδα του πατέρα της.
Η υποδοχή που μας επιφυλάχθηκε κατά την άφιξη μας στην Xiongshien - την μεγαλύτερη πόλη δίπλα στο χωριό όπου ξεκίνησε η εξάσκηση του Eagle Claw από την οικογένεια Lau - ήταν πολύ θερμή, με πλήθος κόσμου να υποδέχεται τη δασκάλα με παρατεταμένα χειροκροτήματα.
Για να τιμήσουν την παρουσία της είχαν έρθει η δήμαρχος και διάφοροι αξιωματούχοι, όλοι σχεδόν οι δάσκαλοι πολεμικών τεχνών από τις γύρω περιοχές αλλά και πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών.
 Η όλη ατμόσφαιρα ήταν πολύ γιορτινή αλλά ταυτόχρονα όλοι μας νοιώθαμε πόσο σημαντική ήταν αυτή η στιγμή για τη Δασκάλα. Στους καθιερωμένους εναρκτήριους λόγους η Δασκάλα αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχει κάνει προσωπικά ώστε, σχεδόν σαράντα χρόνια μετά το θάνατο του πατέρα της, το σύστημα που της κληροδοτήθηκε να παραμείνει άθικτο, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε η ίδια δεν έχει αλλάξει ούτε μία γροθιά. Τόνισε δε ιδιαιτέρως το πόσο σημαντικό είναι η οικογένεια του Eagle Claw παγκοσμίως να παραμένει ενωμένη με κοινό στόχο την ενδυνάμωση και προώθηση του συστήματος, κάτι που έγινε δεκτό από όλους με έντονο ενθουσιασμό.
Προς την κατεύθυνση της ενότητας, της αναγνώρισης και της εξάπλωσης του συστήματος έχει ήδη από το 2001 δημιουργηθεί από τους δασκάλους που ασκούν το Eagle Claw,στην γενέτειρα του, η World Eagle Claw Federation, στην οποία η Δασκάλα εκλέχθηκε αντιπρόεδρος και επίσημη αρχηγός για την οργάνωση και διάδοση του συστήματος.
Όπως συνηθίζεται, ακολούθησε σειρά επιδείξεων, με πρώτη την ομάδα του Lily Lau Eagle Claw International, και την ελληνική ομάδα να δείχνει σε όλους την πολύ καλή προσπάθεια που γίνεται και στη χώρα μας για την καλλιέργεια των κινεζικών πολεμικών τεχνών.
Η πραγματικά πολύ ζεστή ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί καθώς και η παρουσία της Δασκάλας και αρκετών άλλων δασκάλων του Eagle claw από όλες σχεδόν τις γενεαλογίες έδωσε κατά κάποιο τρόπο φτερά στα πόδια μας, κάνοντας την εμφάνιση μας να έχει μεγάλη επιτυχία.
Στη συνέχεια έκαναν επίδειξη και άλλοι δάσκαλοι και μαθητές του Eagle Claw από τις γύρω περιοχές προσφέροντας και αυτοί με τη σειρά τους μοναδικό θέαμα με τις πολύ εντυπωσιακές εμφανίσεις τους. Αργότερα παρατέθηκε γεύμα προς τιμήν της Δασκάλας, κατά τη διάρκεια του οποίου είχαμε την σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση ανάμεσα στους παρευρισκόμενους δασκάλους για την ιστορία του συστήματος.
Πριν την επιστροφή μας στο Πεκίνο, πραγματοποιήσαμε μία τελευταία στάση στο παρακείμενο χωριό για να επισκεφθούμε το πατρικό σπίτι και την αυλή όπου εξασκούσαν τις φημισμένες τεχνικές τους ο Lau Shing Yao, ο Chan Tsi Cheng, ο Lau Fat Μang,o Li Bao Yin και άλλοι.
Είναι κοινό βίωμα όλων μας ότι η παρουσία μας σε αυτή την εκδήλωση ήταν από μία άποψη το πιο σημαντικό κομμάτι του ταξιδιού μας, αφού είχαμε την δυνατότητα να τιμήσουμε τη Δασκάλα μας δείχνοντας σε όλους πόσο εκτιμούμε την ίδια και τις γνώσεις που όλα αυτά τα χρόνια έχει ακούραστα μοιραστεί μαζί μας.
Με πολλή χαρά και ενθουσιασμό περιμένουμε όλοι μας τη στιγμή που θα έχουμε ξανά την ευκαιρία να βρεθούμε κοντά της σε τόσο σημαντικές στιγμές.

TOP