Lily Lau seminar 2007

Την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε την δασκάλα μας, Grandmaster Lily Lau, η οποία επισκέφθηκε για άλλη μιά φορά την Ελλάδα. Το σεμινάριο διήρκεσε 5 μέρες, από τις 20/5 εώς τις 25/5 και πραγματοποιήθηκε στο χώρο του συλλόγου.

Ιδιαίτερη χαρά έδωσε στους μαθητές το γεγονός ότι η Grand Master Lily Lau δίδαξε γιά πρώτη φόρα τις 10 από τις 50 τεχνικές μάχης Lin Kune, οι οποίες αποτελούν την βάση του συστήματός μας. Οι τεχνικές αυτές είναι απλές και σχετικά εύκολες στην εκμάθησή τους , γι"αυτό τον λόγο είναι πολύ εύχρηστες, ενώ η καθημερινή εξάσκησή τους μπορεί να χτίσει δύναμη στα χέρια και να αναπτύξει τον συντονισμό των άνω με τα κάτω άκρα του ασκούμενου.

Οι πιο προχωρημένοι μαθητές διδάχτηκαν και αυτοί με την σειρά τους τις 10 τεχνικές της συνεχόμενης γροθιάς (Llin Kune), καθώς επίσης και το ταολού chin lau sai, το οποίο χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό περίτεχνων ακροβατικών (fan zi) με πρακτικές τεχνικές chi na (ying zhua). Αυτός ο δρόμος εξάσκησης είναι από την εποχή της δυναστείας Μινγκ και είναι ένα από τα έξη διάσημα ταολού που δημιούργησε ο μοναχός Li Quan, ιδρυτής του συστήματος Ying Zhua Fan Zi Men (νύχι του αετού).

TOP