6ο διεθνές τουρνουά Qingdao, Κίνα

Στις 18-21 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στην πολύ όμορφη παραθαλάσσια πόλη Qingdao το 6ο Διεθνές Τουρνουά Κινεζικών Παραδοσιακών Πολεμικών Τεχνών.
Το διεθνές αυτό τουρνουά γίνεται κάθε δύο χρόνια με συμμετοχή αθλητών από όλο τον κόσμο και αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για όσους ασχολούνται με τις κινέζικες πολεμικές τέχνες.
Φέτος, ύστερα από προσωπική πρόσκληση της Δασκάλας Lily Lau ο σύλλογος μας συμμετείχε με τον εκπαιδευτή του συλλόγου Δημήτρη Δούκα και τους μαθητές Παπαχρήστο Χρήστο και Διβάνη Γιώργο, εκπροσωπώντας παράλληλα και επίσημα την Ελληνική Ομοσπονδία Γουσου - Κουνγ Φου, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. της.
Την πρώτη μέρα της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν επιδείξεις από διάφορους δασκάλους στην οποία οι Δ. Δούκας και Χ. Παπαχρήστος παρουσίασαν τις 108 τεχνικές Chi Na εντυπωσιάζοντας το κοινό. Ιδιαίτερα εντυπωσιακές επιδείξεις πραγματοποίησαν ακόμη ο Grandmaster John Leong δείχνοντας Hung Gar ο master Tony Yang σε τεχνικες Ba tzi ο master Song Chang Ji στο Praying Mantis o master Nikon Ma σε τεχνικές Pickua o master Tsan Si Yi στο Eagle claw και πολλοί αλλοι.
Στους αγώνες που ακολούθησαν την επόμενη μέρα η ομάδα του Α.Σ.Κεραμεικός διακρίθηκε, καταλαμβάνοντας τις εξείς θέσεις: ο Δημήτρης Δούκας δύο 1ες θέσεις, ο Χρήστος Παπαχρήστος δύο 1ες και μία 2η θέση, και ο Γιώργος Διβάνης μία 1η και μία 3η.
Γενικά το επίπεδο ήταν αρκετά υψηλό με πολλές συμμετοχές αθλητών και μεγάλη ποικιλία διαφόρων παραδοσιακών στυλ. Η επαρχία της Shandong όπου βρίσκεται το Qingdao είναι διάσημη σε όλη την Κίνα για το στυλ του Praying Mantis που εξασκείται εκεί.
Όπως ήταν λοιπόν φυσικό αυτό ήταν το στυλ που κυριάρχησε και στους αγώνες με πλήθος αθλητών, ξένων και ντόπιων να διαγωνίζονται στις τεχνικές του.
Μετά τη λήξη των αγώνων, είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε, με την καθοδήγηση του δασκάλου master Song Chang Ji, ιδιαιτέρως, το φημισμένο Da Mo Tang Lang Jien, Ταο λου με ευθύ ξίφος για δύο χέρια που είναι χαρακτηριστικό αυτού του στυλ.
Η συμμετοχή μας στη διοργάνωση ήταν επίσης ουσιαστική και λόγω των πολύ καλών επαφών που γίνανε μεταξύ του εκπαιδευτή μας Δημήτρη Δούκα με την ιδιότητα του μέλους της Τεχνικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας με σημαντικούς δασκάλους και παράγοντες του Wushu της επαρχίας Shandong.

TOP